keskiviikko 9. toukokuuta 2012

4v.-synttärit ja keijukakkua

Sunnuntaina juhlittiin pikkuneiti M:n 4-v. synttäreitä. Kotonamme vilisti pieniä keijuja, prinsessoja ja pari cowboytakin oli paikalla! Juhlapöytään oli katettu grissinejä, rapeita juustotikkuja, ruissipsejä ja vihanneksia dipattavaksi, crustadeja katkaraputäytteellä, keksejä, vohveleita, mansikkavaahtokarkkeja, valkosuklaa-mustikkamuffinsseja marenkipäällisellä sekä keijuprinsessa-teeman mukaan aiheeseeen sopiva keväinen keijukakku. Juhlat menivät niin sukkelasti, että en ehtinyt kuvaamaan kuin muffinssit ja kakun..




Kakussa oli vaalea peruspohja, kostutus vaniljamaidolla, täytteissä mansikkamoussea ja persikkapaloja ja toisessa välissä suklaamoussea ja banaaniviipaleita. Päälliset on vaahtokarkkimassaa ja eristeeksi laitoin alle sokerikreemin. Kaikki koristeet (keijua lukuunottamatta tietty..) tein myös vaahtokarkkimassasta. Kukkia ja lehtiä tuli väkerrettyä yhteensä n. pari sataa.. Jäi sentään jokunen varastoonkin ;) Oli muuten eka kerta kun kokeilin kaksikerroksista kakkua. Hyvinhän se sujui, vaikka vähän arvelutti koko touhu. Molempien kakkujen alla käytin kakkupahvia, joka toimi erittäin hyvin.



Mustikka-valkosuklaamuffinsseja olen tehnyt aiemminkin ja niistä löytyy myös kuvat aiemmilta vuosilta.. Nämä ovat varmaan lempparimuffinssini kivan makuyhdistelmän ja ihanan, vähän erilaisen päällisen vuoksi. Hyvin tuntui maistuvan muillekin :)

Muusta en ehtinyt tosiaan kuvia nappaamaan.. Mutta yhden ohjeen haluan ehdottomasti jakaa kanssanne: katkaraputäytteiset crustadit olivat todella maukkaita. Täyte sopi upeasti myös ruissipsien päälle. Ohje on kotoisin Hellapoliisin Pikkusuolaiset-kirjasta. Kannattaa testata, suosittelen lämpimästi :)


Katkaraputäyte
200 g katkaraputuorejuustoa
1 prk smetanaa
170-200 g katkarapuja
tilliä
(valkosipulia)

Vatkaa tuorejuusto, smetana ja silputtu tilli tasaiseksi.
Sekoita joukkoon hienonnetut katkaravut ja lisää
halutessasi hienonnettu valkosipulinkynsi
(jätä osa katkaravuista kokonaiseksi koristelua varten).
Täytä crustadit tai esim. ruissipsit.
Koristele tillillä ja kokonaisilla katkaravuilla.


Seuraavia leivontahetkiä odotellessa nautiskelen ihanasta, uunituoreesta Kinuskikissan kirjasta, eiköhän siitä inspiroidu, jos jostakin!

Aurinkoisia kevätpäiviä!



2 kommenttia: