maanantai 9. huhtikuuta 2012

Angry Birds-kakku ja pääsiäistorttua

Pääsiäinen alkaa olla takana päin ja herkut syöty! Toissapäivänä vietettiin myös veljenpojan 1v-synttäreitä ja minä sain tehdä kakun. Sain vapaat kädet aiheen suhteen, joten päädyin Angry Bird-kakkuun, joka on ajankohtainen aiheeltaan (tai ollut jo jonkin aikaa). Tässäpä vihainen lintu eli "Haa-hia" kuten meidän neidit sitä kutsuvat!

Idea kakkuun tuli alunperin Ullan "Elämä makeaksi"-blogista ja pohja+täyte on suoraan sieltä. Pohjana siis vaalea peruskääretorttu, täytteenä mansikkahilloa ja flora vispin ja kuningatarrahkan sekoitusta. Päälliset on vaahtokarkkimassaa. Kakun kokosin 1,5 litran Teema-kulhoon, joten kakusta ei tullut hirveän iso, mutta kuitenkin sopiva 9-hengen synttäriseurueelle. Meni muuten nokkapalaa vaille kaupaksi, eli hyvää taisi olla
 :)

Sunnuntai kului mukavasti pilkkimisen merkeissä ja laavulla eväitä nautiskellessa koko perheen sekä mummin ja vaarin voimin. Kaikki sai saalista, aurinko paistoi ja eväät maistui mainiolta nuotion äärellä, joten päivä oli mitä parhain. Kahvit juotiin mummilan tuvassa ja pitihän sinnekin pääsiäispaakkelsia viedä.. Pyöräytin persikkaisen rahkatortun lauantai-iltana ja sekin oli oikein maukasta. Ohje löytyi K-marketin mainoslehtisestä.



Persikkainen rahkatorttu

Pohja:
1 pkt (400g) murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
1 tlk maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
2 tlk (à 410g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

1. Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halk. 26cm)
pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen
valmistamisen ajaksi.

2. Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sitruunan raastettu kuori
ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 25min.

3. Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne
tortun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa, nosta kattilaliedeltä ja anna jäähtyä pari minuutttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti,
sitten runsaammin. Tarjoa torttu kylmänä.

Aurinkoista alkavaa viikkoa, toivotaan että kevät alkaisi jo tulla..!