torstai 19. marraskuuta 2009

Valmet-kakkua

Isännän synttärit on juhlittu ja pienet kullanmurut MinäIttekäs ja UhmaIäkäs on saatu nukkumaan masut täynnä kakkua :)

Kakkuprojekti sai alkunsa mieheni hankittua syksyllä traktorin, 80-luvun lopun Valmet 305:n. Ajokki on tuntunut olevan kovin tarpeellinen ja varmasti myös mieleinen miehelleni (eikös kaikki miehet rakasta kaikkia liikkuvia kapistuksia, joissa on jonkinlainen moottori..?). Siispä synttärikakkuunkin piti saada traktori. Ideaa ja mallia traktorikakkuun sain mm. Sokeriperhon upeasta traktorikakusta. Nyt pääsin kokeilemaan myös sokerimassan muotoilua, joka oli melko haastavaa puuhaa ensikertalaiselle. Sokerimassa kuivuu suhteellisen nopeasti ja osien liittäminen yhteen aiheutti myös päänvaivaa, mutta paremmitta opeitta, tekemällä oppii, ehkä.. Tässäpä sitten kakkua..



Traktori on kokonaan sokerimassaa, kuuset on tehty marsipaanista Mansikkamäen Ebeltä lainatun ohjeen mukaisesti ja myös traktoria ihmettelevä kissa on sokerimassaa. Tuo kissa tuli tehtyä hetken mielijohteesta pari tuntia ennen kakun tarjoilua, ja siltä se näyttääkin...

Ja toiselta sivulta..

Ja takaa.. Rekkarihan ei ole oikeasti tuo :)

Kakkupohjana on neljän munan suklaakakkupohja, kostukkeena päärynämehua ja täytteessä päärynää sekä minttusuklaavaahtoa (kerma+rahka+pätkisrouhe+sokerit). Pursotukset ja päällä oleva "lumi" ovat flora vispiä (+ripaus vaniljakreemijauhetta) ja metsässä kulkeva hiekkatie on digestivemurskaa. Lisäksi siellä täällä on valkoisia lumihiutalekoristeita. Kaikinpuolin hauska kakkuprojekti, ja oikeastaan, olen kerrankin lopputulokseen melkein tyytyväinen.. aina kun pitää kuitenkin olla varaa parantaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti