perjantai 20. tammikuuta 2012

Suklaa-saksanpähkinäkakku

Tämän herkun resepti on aivan pakko jakaa, löysin ohjeen jostain naistenlehdestä, kannattaa kokeilla :)



Lämmin suklaa-saksanpähkinäkakku

150g tummaa suklaata
150 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
3 munaa
2 dl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl manteleita (/mantelirouhetta)
1 tl leivinjauhetta

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä,
kunnes suklaa lähes sulaa.

2. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja jäähdytä.

3. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin.
Sekoita suklaaseoksen joukkoon, mutta älä vatkaa seosta.

4. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhot,
pähkinärouheet ja leivinjauhe keskenään ja
sekoita suklaaseoksen joukkoon.

5. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22cm) pohjan ja
reunojen väliin. Voitele vuoan reunat voilla. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes taikina irtoilee
vuoan reunoilta. Kakku saa (ja sen pitää!) jäädä sisältä taikinaiseksi.
Anna jäähtyä hetki.

7. Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoile lämpimänä
vaniljajäätelön kera. Nautiskele hyvässä seurassa :)

Makoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti