perjantai 4. syyskuuta 2009

Mansikkaisia kakkumaistiaisia

Pakko kai se on uskoa, että kesä meni jo, mansikkakakkuineen kaikkineen. Tässä maistiaisia kesän varrelta, mutta en kyllä muista ainakaan tarkasti, mitä missäkin kakussa on ollut... No, mansikoita ja kermaa nyt ainakin ;)

Ihastuttava Mansikkainen limettihyydykekakku kruunasi juhannusateriamme. Testasimme Maku-lehden (03/09) Juhannusmenun kaikkine ihanuuksineen ja kaikki vieraamme nauttivat suuresti maukkaista herkuista. Suosittelen siis testaamaan! Tätä kakkua tein pienin muutoksin myös mieheni vanhempien sukujuhliin heinäkuussa, testikakusta löytyy kuvat aiemmista teksteistä.

Tämän kakun tein miehelleni kouluun pääsyn kunniaksi. Kakun välissä oli kanelista raparperihilloketta, mansikkahilloa ja jotain kaupan valmisvaahtoa, maku taisi olla joku erikoinen, eikä sitten sopinut ihan nappiin muiden makujen kanssa. Silti, on ihana kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä ennakkoluulottomasti, meni sitten syteen tai saveen!

Pursotukset flora vispiä (+vaniljakreemijauhetta) ja koristeena yksinkertaisesti mansikoita ja marsipaaniruusuharjoitelma lehtineen.

Tämä kakku on hyvin pitkälti samanlainen kuin yllä oleva. Täytteenä ei ollut tässä kakussa enää sitä spesiaalivalmisvaahtoa, vaan muuten samat täytteet kuin edellisessä, mutta flora vispin kera. Pursotuksiin käytin poikkeuksellisesti jääkaapista löytynyttä Valion kermaa kun muutakaan ei varastossa ollut, harmikseni en muista enää tarkemmin mitä se oli. Kuitenkin, kerma ei taipunut lainkaan tahtoni mukaisesti. Olen vannoutunut flora vispin käyttäjä, eikä tämä kokeilu Valion kermalla tehnyt vaikutusta. Pursotusjälki ei ollut mitenkään silmiä hivelevä näky.. Mutta tulipahan kokeiltua. Lisänä koristeluissa pelkistetyt suklaaperhoset sekä sokerihelmiä. Ja ruusuntekoharjoitukset jatkukoon....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti