keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tiramisu-muffinssit

Sain taannoin anopilta ihastuttavan pienen Kuppikakut & muffinit -kirjan. Tiramisu-muffinssit tuli testattua ensimmäisenä. Olen muuten jääräpäinen muffinssien suhteen, eli sanon niitä muffinsseiksi, en muffineiksi. Jotenkin mielestäni suomalaiseen suuhun sopii paremmin mehevä muffinssi ässineen kuin kuivakalta ja lattealta kuulostava muffini.. Mutta makuasia kai tämäkin ;) Pääasia että ovat herkullisia!



Tiramisu-muffinssit

125 g pehmeää voita
150 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
(1 tl hasselpähkinälikööriä)
1/2 tl vaniljauutetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
120 g hasselpähkinäjauhetta
65 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 ml maitoa

Kuorrute:
125 ml kuohukermaa vatkattuna
1 tl pikakahvijauhetta
1 tl tomusokeria
115 g mascarpone-tuorejuustoa

(kaakaojauhetta koristeluun)

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan. Vatkaa huolellisesti aina lisäämisen jälkeen. Vatkaa joukkoon hasselpähkinälikööri ja vaniljauute (tai vaniljasokeri).

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin kulhossa.
Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa pieninä erinä vaahtoon.
Vatkaa pienellä teholla. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti hasselpähkinäseokseen. Täytä muffinssivuoat vähän yli puolilleen. Kypsennä 30-35 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Valmista kuorrute: sekoita kermavaahto, kahvi ja sokeri kevyesti mascarpone-tuorejuuston joukkoon. (Itse sekoitin pikakahvijauheen pieneen tilkaan vettä, ja lisäsin valmiin pikakahvin vaahdon joukkoon).

Tee muffinssien keskelle teräväkärkisellä veitsellä pieni syvennys.
Täytä syvennys 
kuorrutteella. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta tai haluamiasi koristeita. 

Nautiskele kahvin kera, hyvien ystävien seurassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti