sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Piparijäädykettä ja cake popseja

Minnehän aika on taas kadonnut.. Joulu tuli ja meni, samoin lomat, silti on ollut olevinaan niin "kiire", ettei ehdi täällä blogimaailmassa poikkeilemaan :( Mutta täällä taas ollaan, piipahtamassa ainakin!

Joululta jääneistä leivonnaisista sai aikaan mukavia pikku herkkuja :) Kahvikakun ja pipareiden osalta alkaa kiintiöt olla jo täynnä, mutta nuukana en tietenkään raaski heittää loppuja pois, vaan tuunasin niitä uuteen uskoon ;)

Pipareista syntyi ihanaa valkosuklaa-piparijäädykettä  ja appelsiini-suklaakakusta (kuivakakku) makoisia cake popseja.


Tässä resepti, jos niitä pipareita on vielä muillakin jäljellä... Resepti ei ole omakeksimäni, vaan paikallislehdessä julkaistu.

Valkosuklaa-piparijäädyke

150 g valkosuklaata
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
(1/4 tl inkivääriä)
(1/4 tl neilikkaa)
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
1 dl jäisiä puolukoita
12 kpl pipareita

1. Laita suklaa ja mausteet sulamaan liedelle kattilaan miedolle lämmölle.
2. Murskaa piparit pussissa, kaulinta apuna käyttäen karkeaksi murskaksi. 
3. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
4. Kaada sulatettu suklaa kulhoon, lisää joukkoon sähkövatkaimella nopeasti sekoittaen kananmuna.
5. Lisää vaahdotettu kerma massaan hyvin sekoittaen.
6. Lisää jäiset puolukat ja piparimurska, sekoita ne esim. nuolijalla. 
7. Kaada jäädykevuokaan tai kelmulla vuorattuun (esim. suorakaiteen muotoiseen) vuokaan.
8. Laita pakastimeen vuorokaudeksi jäätymään.

Muokkasin alkuperäistä reseptiä jonkin verran oman mieleni mukaiseksi. Alkuperäisessä ohjeessa jäädykemassa ja kokonaiset piparit laitetaan vuokaan kerroksittain, mutta itse pidin enemmän piparimurska-ajatuksesta. Pari huomionarvoista asiaa vielä, eli näillä ainemäärillä jäädykkeestä tulee melko pieni, joten tarvittaessa aineet voi tuplata. Inkiväärin ja neilikan voisi jättää jopa kokonaan pois, mielestäni niiden maku oli hieman liian voimakas.


Appelsiini-suklaakakun viimeiset palat pääsivät vielä uuteen elämään cake popsien muodossa, niissä sai mukavasti testattua myös minulle uutta tuttavuutta, eli Valion mango-tuorejuustoa. Popseja vääntäessä tuntui kuin tekisi maailman rumimpia.. Ainessuhteet ei tainneet ihan täsmätä, kun pallukat oli aikas tarttuvaisia ja kuorrutesuklaatakin oli sitten liian vähän :( Mutta syntyi niistä jotain sentään. Ohjeen löysin Valion sivuilta, joten sinne siis, jos mielenkiintoa löytyy! Popsit löytyvät nimellä Mangokakkutikkarit.


Jatkoa seuraa taas, kun tänne asti ehdin.. Leipomuksiahan syntyy, mutta tekstejä näköjään harvemmin.
Mukavaa alkanutta vuotta kaikille, toivon monia herkullisia hetkiä tällekin vuodelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti