keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Hedelmäistä synttärikakkua

Mieheni äidillä oli viime viikonloppuna syntymäpäivät ja päätin yllättää anoppini kakulla. No, tosin läheiseni eivät nykyisin hirveästi ylläty, jos kurvaamme paikalle jonkun sortin leipomuksen kanssa :) Yritin tehdä Ullan uuden mahtavan leivontakirjan "Lempileivonnaiset" mukaan hedelmäisen täytekakun, nopealla aikataululla, ja tällaistä jälkeä sain aikaiseksi.


Pohjana testasin tällä kertaa valmiskakkupohjaa aikapulan vuoksi. Soo soo, minua.. Kaikkeen sitä sortuukin! Mutta menköön siis testimielessä. Kuningaskuluttajassahan testattiin viimeksi myös valmiskakkupohjia varsinaisten leipuritaitureiden toimesta ja tämä pohja taisi olla sieltä häntäpäästä... Apua.. Jätetäänpäs tuo pohja nyt mehustumaan ja keskitytään tärkeämpiin asioihin!

Täytteeseen tuli kermavaahtoa lemon curdilla maustettuna. Lemon curd oli minulle uusi tuttavuus ja olenkin pitkään halunnut sitä kokeilla. Sittemmin se tulikin todettua taivaallisen makoisaksi :) Lisäksi kakun täytteeseen tuli ananasta, banaania ja mansikkaa. Kuorrutukseksena reunalla marsipaania ja päällä hedelmiä ja marjoja sekä flora vispi-pursotukset.

Kakku oli ihanan mehukas ja hedelmäisen raikas. Todettakoon kakkupohjasta, että eipä omatekoisen veroista ole. Jollain lailla se teollinen makuvivahde sieltä hiippailee makunystyröihin, kaikkien ihanien makujenkin takaa. Silti, tiukan paikan tullen kaikki keinot ovat sallittuja - tuskin leipomisestakaan kannattaa tehdä itselleen liian stressaavaa, muutenhan siitä menee kaikki ilo! Mutta silti teen mielummin aina itse kakkupohjan, ne valmispohjat otetaan käyttöön viimeisenä oljenkortena ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti