keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Brita-kakku

Herkkuklassikko ja yksi lemppareistani, Brita-kakku sulostutti tänään kahvipöytäämme, oman syntymäpäiväni kunniaksi. Sen kummemmin ei näillä parittomilla välivuosilla tarvikaan juhlia...

Ohjeen nappasin Maku-lehden nettisivuilta (hakusana britakakku). Täytteeksi laitoin kermavaahtoa (2,5dl purkillinen Flora vispiä riitti hyvin), jonka ma
ustoin parilla teelusikallisella sokeria ja 2-3 ruokalusikallisella lemon curdia. Lisäksi väliin laitoin mansikkapaloja. Tämä täyte on kesän lapsena mielestäni ainoa oikea täyte, vaikkakin tuo lemon curd oli uusi kokeilu, mutta erittäin hyvä sellainen! Koristeena mansikoita ja punaherukoita. Tämä monista ja taas monista kakuista tuttu koristelu on maneeri - vai pitäisikö sanoa signatuurikoristeluni ;-)



Romanttisen ruusutarjottimen löysin viime viikonloppuna Tampereen Ikeasta, ja tarttuihan mukaan saman kuosin servettejäkin.. ja vähän muutakin.. Tuntuu että leivontatarvikkeita ja tarjoiluastioita ei voi olla ikinä liikaa, kaappitila loppuu vaan aina kesken ;-)

Samaisella viikonloppureissulla sain nauttia majapaikassamme ihania herkkuja; italialaista leipävanukasta ja pavlovaa, terkkuja Tampereelle!

Aurinkoisia ja lämpöisiä kesäpäiviä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti