Lauantaina vietimme tupaantuliaisia - tosin "uusi" kotimme valmistui pääpiirteittäin jo viime kesänä, ja muutostakin on vierähtänyt jo vuosi.. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kanssamme oli juhlimassa n. 20 kaveria ja sukulaista ja hauskaa oli, todellakin!
Alkujuomana oli raikas ja kesäinen mansikka-limejuoma, laitetaanpas juomankin reseptiä jakoon, suosittelen lämpimästi limen ystäville. Maistuu sekä terästyksellä että ilman!
Mansikka-limejuoma
(kannullinen)
1 l Spriteä
½ dl limemehua
1 ½ dl vodkaa
jäitä
limeviipaleita
mansikkaviipaleita
Kaada kannuun Sprite, limemehu ja vodka, sekoita.
Rakenna juomat laseihin latomalla niihin jääpaloja, muutama limeviipale sekä mansikkaviipaleita, kaada juomasekoitus päälle, tarjoile heti.
Ja varaudu kysymyksiin, "Onko tätä lisää?" ;-)
Limemehuksi käy vihreässä muovipullossa (200 ml) myytävä mehu, jota löytyy perusruokakaupoista. Toinen hyvä vaihtoehto on vähän makeampi ja vaikeammin löydettävä (ainakin maalta) Rose's Lime Cordial Mixer (57 cl lasipullo, kuva löytyy googlettamalla). Ja kuten sanottu, juoma maistuu mainiosti myös ilman terästystä, jättää vain vodkan pois..
(kannullinen)
1 l Spriteä
½ dl limemehua
1 ½ dl vodkaa
jäitä
limeviipaleita
mansikkaviipaleita
Kaada kannuun Sprite, limemehu ja vodka, sekoita.
Rakenna juomat laseihin latomalla niihin jääpaloja, muutama limeviipale sekä mansikkaviipaleita, kaada juomasekoitus päälle, tarjoile heti.
Ja varaudu kysymyksiin, "Onko tätä lisää?" ;-)
Limemehuksi käy vihreässä muovipullossa (200 ml) myytävä mehu, jota löytyy perusruokakaupoista. Toinen hyvä vaihtoehto on vähän makeampi ja vaikeammin löydettävä (ainakin maalta) Rose's Lime Cordial Mixer (57 cl lasipullo, kuva löytyy googlettamalla). Ja kuten sanottu, juoma maistuu mainiosti myös ilman terästystä, jättää vain vodkan pois..
Ja sitten muuhun tarjoiluun.. Tupaantuliaisissa oli tarjolla kesäinen kylmien ruokien buffet-pöytä, josta löytyi isännän savustamaa lohta, lihapullia, juustopannaria, palvihirveä, italiansalaattia, välimeren peruna-juustosalaattia, mansikka-mozzarellasalaattia, ruissipsejä + katkaraputäytettä sekä patonkia ja tuorejuustoja. Menekkiä ja määriä on hyvin vaikea arvioida etukäteen vähän isommalle porukalle, mutta aika sopivat määrät tuli tehtyä kaikkea, ja hyvin tuntui maistuvan vieraille :-) Kuvaaminen unohtuu aina kiireen keskellä, tässä "lavastettu" kuva salaateista sekä reseptit.
Välimeren peruna-juustosalaatti
(4 annosta)
500 g uusia perunoita
(4 annosta)
500 g uusia perunoita
1 tl sitruunapippuria
½ tl Välimeren yrttisekoitusta
1 rasia (150 g) Charme feta kuutioita öljyssä
1 rasia (150 g) Charme feta kuutioita öljyssä
½ paprika kuutioituna
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 dl ruoho- tai kevätsipulia hienonnettuna
Harjaa tasakokoiset perunat huolellisesti puhtaiksi.
Keitä suolavedessä kypsiksi.
Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa. Lohko perunat.
Yhdistä joukkoon muut ainekset. Sekoita ja anna maustua muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Harjaa tasakokoiset perunat huolellisesti puhtaiksi.
Keitä suolavedessä kypsiksi.
Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa. Lohko perunat.
Yhdistä joukkoon muut ainekset. Sekoita ja anna maustua muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Hellapoliisin Italiansalaatti
(4-6 annosta)
puolikas pieni purjo
300 g palvikinkkua
300 g palvikinkkua
1-2 omenaa
2 dl pastaa
1 dl pakasteherneitä
Kastike:
2 prk kermaviiliä
Kastike:
2 prk kermaviiliä
1-2 dl majoneesia
1-2 tl sinappia
1 tl viinietikkaa
(suolaa)
½-1 dl persiljaa silputtuna
Suikaloi kinkku ja kuoritut omenat. Keitä pasta runsaassa vedessä, valuta ja huuhtele. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä aineet, lisää joukkoon pakasteherneet. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja yhdistä salaattiin. Anna maustua kylmässä muutama tunti (tai yön yli, maku vain paranee).
Mansikka-mozzarellasalaatti
(4-6 annosta)
1 pss (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
½ l mansikoita
100-200 g mozzarellaa
kurpitsan- ja pinjansiemeniä
Kaada salaattisekoitus tarjoiluastiaan, lisää peratut ja halkaistut mansikat sekä pilkottu mozzarella. Sekoita kevyesti, ripottele pinnalle kurpitsan- ja pinjansiemensekoitusta. Kastikkeeksi sopii mainiosti esim. yrttinen balsamico-kastike.
½-1 dl persiljaa silputtuna
Suikaloi kinkku ja kuoritut omenat. Keitä pasta runsaassa vedessä, valuta ja huuhtele. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä aineet, lisää joukkoon pakasteherneet. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja yhdistä salaattiin. Anna maustua kylmässä muutama tunti (tai yön yli, maku vain paranee).
Mansikka-mozzarellasalaatti
(4-6 annosta)
1 pss (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
½ l mansikoita
100-200 g mozzarellaa
kurpitsan- ja pinjansiemeniä
Kaada salaattisekoitus tarjoiluastiaan, lisää peratut ja halkaistut mansikat sekä pilkottu mozzarella. Sekoita kevyesti, ripottele pinnalle kurpitsan- ja pinjansiemensekoitusta. Kastikkeeksi sopii mainiosti esim. yrttinen balsamico-kastike.
Mitään juhliahan ei kertakaikkiaan voi järjestää ilman kakkua.. Tein kakut jo ajoissa alkuviikosta pakastimeen, toisena oli mansikkainen domino-jäädyke, josta en ehtinyt nappamaan kuvaa lainkaan.. Toisena oli tarjolla lime-valkosuklaakakku. Mansikkaisen domino-jäädykkeen ohje löytyy osoitteesta www.keksihylly.fi, reseptihausta tai googlettamalla kakun nimellä. Lime-valkosuklaakakun ohjeen löysin Pionilaaksosta, tässä oma tuotokseni..
Koristeluideaa sain myös Pionilaaksosta, mutta käytin limen kaverina koristeissa mansikoita ja punaherukoita (yllätys yllätys).. Pohjana oli kaurakeksimurska + voi, täytteessä valkosuklaata, maustamatonta tuorejuustoa ja kermavaahtoa, kiille koostui limemehusta ja vedestä, aavistuksen sokerilla makeutettuna. Herkullista tämäkin, kiitokset inspiraatiosta Pionilaaksoon!
Pikkuhiljaa on juhlista toivuttu ja viimeisiä herkkuja viedään.. Nyt jään odottelemaan viimeiselle lomaviikolle niitä kesäisiä päiviä, jospa aurinkokin näyttäytyisi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti