tiistai 27. lokakuuta 2009

Syntymäpäiväkakkua

Eilen saatiin isän ja appiukon syntymäpäivät kahviteltua, joten nyt voin paljastaa tehneeni ihastuttavaa ja varsin mainion makuista Suklaa-mustaherukkamoussekakkua. Olen halunnut jonkin aikaa kokeilla kakkua, jossa olisi nimenomaan mustaherukkaa ja suklaata. Makuina ne ovat kyllä yksi parhaista tietämistäni yhdistelmistä! Ohje kakkuun löytyi Seurasta (31/09) ja siinä se oli muunneltu mango-suklaahääkakun ohjeesta. Ohje oli mitoitettu 3-kerroskakuksi, mutta puolitin ohjeen ja siitä tuli oikeastaan aika hyvän kokoinen, korkeahko kakku (24cm vuokaan tehtynä).

Koristelu tuotti päänvaivaa, halusin jotain kiemuroita ja taiteilin niitä sitten sulatetusta valkosuklaasta. Lisäksi kakku sai somisteekseen mustaherukoita, luumuviipaleita, sokerihelmiä ja pari suklaakoristetta. Yllätys, yllätys - en ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen.. Sokerihelmet ehtivät sulaa kiillekerrokseen ennen h-hetkeä ja muutenkin.. No, perfektionisti on perfektionisti, vaikka voissa paistaisi ja sokerilla kuorruttaisi :) Onneksi Uhmaiäkäs valoi äitiinsä uskoa toteamalla kakusta: "Äiti, se on todella, todella kaunis!". Tuokos perfektionistin ja ainakin äidin sydäntä lämmittää jos mikä :)

No niin, pulinat sikseen! Tässä maistiaiset myös teille kaikille blogiini vierailulle tulleille!


3 kommenttia:

  1. Minä asun'www.nami-hiiri.com'issa ja piipahtelen siellä ja täällä katselemassa ihania kakkuja. Usein osun juuri tällaisten luomuksien eteen! Raikas? Suussasulava?

    VastaaPoista
  2. Kyllä kyllä, kakkua voi kuvailla mainiosti sanoilla raikas ja suussasulava :) Mustaherukan kirpeys taittaa hienosti tumman suklaan happamuutta ja toisaalta kokonaisuuden makeutta.

    VastaaPoista
  3. Kerrassaan ihanan näköinen kakku, varmasti hyvää ;)

    VastaaPoista